Change your cookie preferences
Kategórie
 
 
 
 
 
 

Hneď ako sa deti naučia chodiť a zbadajú tieto kolesové dopravné prostriedky, chcú i oni zažiť nové dobrodružstvá. Trojkolky aj balančné bicykle na trhu dominujú v rovnakej miere. Aj preto rodičia často váhajú pri rozhodovaní sa, čo vybrať. Každá voľba preukázateľne pomáha deťom naučiť sa bicyklovať.

Zvážte si odpovede na tieto otázky a zamyslite sa nad tým, ktorá možnosť najlepšie vyhovuje Vašim špecifickým potrebám:

  1. Akú zručnosť chcete naučiť svoje dieťa ako prvú – pedálovanie alebo balansovanie?

  2. Kde bývate? V rovinatej oblasti alebo medzi kopcami? Majú oblasti, po ktorých chcete jazdiť hladký alebo hrboľatý povrch?

  3. V akom veku chcete začať učiť svoje dieťa bicyklovať?

  4. Chcete, aby Vaše dieťa zostalo blízko Vás alebo sa mohlo voľne pohybovať na bicykli?

 

A aké sú teda výhody balančných bicyklov a trojkoliek? Tu je niekoľko prvkov, ktoré Vám môžu byť pri rozhodovaní nápomocné:

a)  SAMOSTATNOSŤ VÁŠHO DIEŤAŤA

S balančným bicyklom dieťa rýchlo získa samostatnosť. Po niekoľkých pokusoch a omyloch už pre neho ovládanie jeho bicykla vo všeobecnosti nemá žiadne tajomstvá. A ľahko sa mu podarí dostať sa z prekážok, ktoré mu prídu do cesty. Čo znamená, že sa dokáže pohybovať aj ďalej od Vás. Trojkolka taktiež umožňuje deťom jazdiť samostatne a prevziať kontrolu nad svojou jazdou. Ovládanie motorických zručností posilňuje ich sebavedomie. Prekážky sa ale zvládajú ťažšie, a preto často potrebuje k ich prekonaniu pomoc rodiča.

Aj keď sa balančný bicykel stáva čoraz obľúbenejším,  netreba však zabudnúť na to, že trojkolka je už roky tým najlepším bicyklom, ktorý učí krpcov jazdiť.

 

Nekonečná zábava a rovnováha na celý život!

 

 

PREDSTAVUJEME  ODRÁŽADLO BRUM BRUM

Lotyšská značka balančných bicyklov BRUM BRUM priniesla do sveta dizajnu jedinečný kúsok. Brum Brum začali vytvárať pre svoje vlastné deti, a tak značka prezentuje tie najvyššie štandardy a najlepšie funkcie, na aké mohli majitelia prísť. Toto odrážadlo, ktoré má čisté línie, je bezpečné, a navyše dizajn chráni zdravie. Brum Brum ponúka zábavu pre náročnú generáciu detí!

 

Spoločná, zdieľaná izba nebola v minulosti nič nezvyčajné. Početné rodiny boli samozrejmosťou. Dnes už je počet súrodencov v rodine nižší, a aj preto si mnohí rodičia kladú túto otázku. Je teda zdieľaná detská izba dobrý nápad?

Aké môžu byť výhody detskej izby pripravenej pre dvoch súrodencov? Tráviť svoj čas v jednej miestnosti so súrodencom prináša množstvo dobrých a úsmevných spomienok. Zdieľanie je často zdrojom nezabudnuteľných zážitkov. A čo je dôležité, posilňuje to a vytvára skutočné „bratské putá“.

Určite sa nevyhnete rôznym hádkam a konfliktom, avšak deti sa ich učia urovnávať medzi sebou, a to nezávisle od rodičov. Takýto spoločný detský priestor podporuje u detí samostatnosť a pripravuje ich na spoločenský život. Integrujú sa tak pojmy ako rešpekt a deľba. Dokonca aj samotný spánok má v spoločnom priestore priaznivé účinky na spánok detí. Tie sa totiž cítia upokojené prítomnosťou druhého dieťaťa po svojom boku. 

Ako zariadiť detskú izbu štýlovo?

Situácia v roku 2020 ovplyvnila vo veľkej miere spôsob, akým žijeme. Tí, ktorí majú doma deti, tento rok považujú za ešte náročnejší ako obvykle. Táto situácia formuje aj dizajn detských izieb a návrhy dizajnérov. V tejto dobe sa dôraz kladie najmä na funkčnosť a zdravú atmosféru.

Vyzdobiť detskú izbu je nielen skvelá zábava, ale aj radosť. Detská izba je presne ten priestor, v ktorom môžete popustiť uzdu fantázii. Veď práve ten môže byť plný farieb a vzorov. Tá sloboda v skrášľovaní izby nášho dieťaťa je práve to, čo nám prináša potešenie. Samozrejme, budete musieť nájsť nepolapiteľnú rovnováhu medzi tým, čo je možné a trendy, a tým, čo má Váš krpec rád. A keď Vám pri tom s výberom pomáha on sám, detský svet sa stane skutočne moderným a obľúbeným miestom.

 

„Zatiaľ čo my sa snažíme naučiť naše deti všetko o živote, naše deti nás učia čo je život.“ - (Angela Schwindt)

 

 

Obývacia izba, kuchyňa, kúpeľňa a už aj spálňa. Hračky detí postupne zasahujú do nášho životného priestoru. Ako deti naučiť si ich upratať?

 

Tip 1  Ponúknite menej hračiek, ale lepšie

Skúste dať dieťaťu menej hračiek. Zamerajte sa na kvalitu, nie na kvantitu. Počas uskladnenia ušetríte čas. Nepotrebujú to ani rodičia ani deti, aby ich izba, byt, či dom bol ako hračkárstvo. Vyberajte také, aby si rozvíjali svoje schopnosti, jemnú a hrubú motoriku, predstavivosť, osvojovanie si určitých pravidiel.

 

Tip 2  Hračky poukladajte Vy

Ukážte mu to ako príklad. Využite túžbu detí robiť to, čo my. Deti radi napodobňujú svojich rodičov. Imitácie hračiek ako napríklad miniatúrna kuchyňa, pracovný stôl.. Zapojte svoje dieťa do upratovania. Určite bude hrdé na to, že môže byť ako dospelý.

Čaká netrpezlivo Vaše dieťa na ten okamih, keď sa s ním posadíte na posteľ, je zapnutá nočná lampa a začne večerný príbeh? Takéto spoločné chvíle sú neopakovateľné. 

 

Čítanie príbehu deťom je dôležitou súčasťou pre ich kognitívny vývin, psychický, emocionálny a jazykový vývoj. Výber správnej chvíle pre spoločné čítanie je dôležitý.

Rodičia zvyknú deťom čítať pred spánkom. Takéto chvíle navodia deťom kľudnú a príjemnú atmosféru pri zaspávaní a zanechajú zvyčajne deťom pekné spomienky. Spomienka na ten okamih ich motivuje v deň, keď začnú čítať sami. Takto opakovaná udalosť v ich detstve púta ich pozornosť.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia